New Corporate Headquarters

The preservation of the site’s 8000 square metre maple forest is pivotal to the design of this new head office and national distribution centre located in an industrial / commercial zone in the west end of Montreal. Composed of two distinct volumes servicing the different functions of the business, this LEED Silver Certified building is organized around a private courtyard that opens onto the natural forest. Woven into the building’s plan, the courtyard provides a social space shared by both the warehouse and administrative volumes. Public spaces, including reception, conference rooms, cafeteria, and café open onto the private garden, creating the desired campus-like environment for the staff and an identifiable image for a corporation committed to excellence in design.

FR